P.G Lente - stamppotje met spekjes, tuinerwtjes en romaine sla......
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-04-2020
Een stamppotje in de lente smaakt best wel als het zonnetje schijnt en zeker als het regent. Dit stamppotje staat binnen 30 minuten op tafel en heeft een knapperige bite door de romaine sla en is licht verteerbaar. Absoluut géén zware kost.
Project Gezond noemt dit stamppotje zelfs https://www.projectgezond.nl/zomerse-stamppot-met-romaine-sla-spekjes-en-tuinerwten/ een Zomer stamppotje dus , maar omdat we nu in het lenteseizoen zitten heb ik het omgedoopt tot "Lentestamppotje :)
Ingrediënten 2 personen
300 gr geschilde kruimige aardappelen in gelijke stukken150 gr tuinerwten met kokend water afgespoeld
150 gr romaine sla grof gesnipperd
100 gram magere spekreepjes
1 teentje knoflook geperst
50 gr crème fraîche
15 gr Parmezaanse kaas of Pecorino geraspt
10 gr (room)boter
10 gr (platte) peterselie grof gesnipperd
1 kubusje maggiblokje
Benodigdheden
Snijplank, mes, panBereidingswijze
Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kook de aardappelen in een kubusje maggiblokje gaar, giet af ( bewaar wat kookwater) en stoom even droog. Pers het teentje knoflook uit boven de aardappelen en voeg boter en crème fraîche toe en stamp dit geheel met een pureestamper tot een smeuïge puree. ( Voeg eventueel wat opgevangen kookwater toe mocht het te droog zijn naar je zin.)
Voeg de grof gesneden peterselie, de spekjes en de erwtjes toe aan de puree en werk ze erdoor. Werk dan het grootste deel van de sla erdoor en een deel van de pecorino kaas . Warm goed door.
Serveer op voorverwarmde borden en verdeel aan tafel het laatste restje sla voor een knapperige bite en strooi de rest van de pecorino erover.
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's
Serveertip
Een likje mosterd verdraagt zich heerlijk in dit stamppotje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties