Okonomiyaki (japanse hartige pannenkoek)

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2020

In Hiroshima, de 'hometown' van de Okonomiyaki voor het eerst gegeten. Heerlijk!!! Nu kunnen we het ook thuis maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
140 gr bloem
3 eieren
100ml dashi of groentebouillon (koud)
400gr spitskool of witte kool, in fijne reepjes gesneden
100gr wortel, julienne gesneden
2 lente uitjes, fijngesneden
8 plakjes ontbijtspek

voor de garnering:
* japanse mayonaise (toko)
* okonomiyakisaus (toko)
* lente uitjes, in ringetjes
* gefruite uitjes
* ingemaakte gember, in dunne plakjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* maak een beslag van de bloem, eieren en de bouillon
* schep de kool, wortel en lente uitjes erdoorheen
* verhit olie in een koekenpan
* Schep er een flinke lepel beslag in en druk deze plat
* Leg er twee plakjes spek op en dek af met een deksel
* bak de pannenkoek 5 minuten en draai hem om (laat pannenkoek op het deksel sluiden, leg koekenpan omgekeerd op het deksel en draai deksel en pan om).
* Bak de andere kant ook 5 minuten
* Houd de pannenkoek warm en bak de rest
* garneer elke pannenkoek en serveer

Eet smakelijk!!!

Bron

ED magazine

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten