1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....

Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2020

Ingrediënten 2 personen


400 gram voorgekookte krieltjes ( of vastkokende aardappelen in blokjes)
500 asperges, geschild
1 tl grove Limburgse mosterd( of andere mosterd)
3 el goede kwaliteit mayonaise ( of iets meer)
2 el verse kruiden ( bieslook ,bladpeterselie en tijm) gesnipperd
1 sjalotje fijngesnipperd
2 zoetzure augurken in kleine blokjes gesneden
1 1/2 el augurkennat of meer naar smaak, of wat witte wijnazijn
enkele blaadjes Romaine sla ( of andere sla)
1 groentebouillonblokje of kruidenbouillon( minder zout)


Verder heb je nodig


Pan, snijplank en mes, saladekom

Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....
Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....

Een salade, die kan dienen als vegetarisch hoofdgerecht met bijvoorbeeld een eitje voor erbij. Maar ook als bijgerecht is deze salade in tezetten. Heerlijk met een stukje vis of vlees. En dan te denken voor bij de bbq als het er weer voor is:)

Deze salade is op voorhand te maken en wordt daardoor nog lekkerder , omdat alle smaken kunnen intrekken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de geschilde asperges in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze in een bodem water met de helft van het bouillonblokje in 15 minuten beetgaar. Snij de krieltjes kleiner en kook ze 5 minuten met de rest van het bouillonblokje. Maak ondertussen de kruidenmayonaise. Spoel de asperges en de krieltjes koud in een vergiet en laat uitlekken.

Roer de mayonaise los en meng er de mosterd het fijngesneden sjalotje en augurk met iets sap en ook de kruiden door. Meng deze kruidenmayonaise goed doorelkaar en proef. Voeg een en ander toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Schep de kruidenmayonaise door de koude asperges en krieltjes. Zorg ervoor, dat alles met een beetje kruidenmayonaise bedekt wordt. Leg wat blaadjes sla in een schaal en schep er de salade op.

Serveer als vegetarisch hoofdgerecht , of als bijgerecht met een stukje vlees of vis.

Serveertip

Als maaltijdsalade ? Voeg hard gekookte eieren in stukjes en / of ham blokjes toe.

Bj gebruik van voorgekookte krieltjes de grotere aardappeltjes even halveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top