1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. ALOHA...... Kip Hawaï....

ALOHA...... Kip Hawaï....

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2020

Ingrediënten 4 personen


400 gram kippendij ( of kipfilet)
1 tl gemberpoeder
1 tl kerriepoeder
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, schoongemaakt en in halve ringen ( ook donkere deel gebruikt)
2 rode paprika's, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden ( 1 rode en een gele in reepjes )
1 blikje tomatenpuree à 70 gram
1 blikje ananasstukjes op siroop à 227 gram ( op eigen sap)
1 el zoete chilisaus
1 el witte balsamicoazijn( of wijnazijn)
3 lente-uitjes, in ringen gesneden
zonnebloemolie



Verder heb je nodig


Snijplank, mes, zeef, wok en pan

ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....
ALOHA...... Kip Hawaï....

Aloha is een woord uit Hawaï. De groet kan liefde, compassie, toeneiging , vrede en dank uitdrukken. Laten we het maar hebben dan over liefde voor een gerecht met kippendij, paprika , prei en sappige ananas. Dit gerecht staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel en is  bij kinderen zeer geliefd.

Aangezien ik Hawaï niet uit de landenlijst kan selecteren en het de 50ste en kleinste staat van Amerika betreft , is Amerika geselecteerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de blokjes kippendij bestrooid met gember, kerrie, peper en zout uit de molen in een scheut olie op hoog vuur in enkele minuten mooi rondom bruin.

Zet de hittebron wat lager en voeg de uien en de geperste knoflook toe. Bak enkele minuten mee totdat de ui glazig ziet. Voeg de paprika en prei toe en roerbak ook deze totdat ze iets zachter zijn.

Dan gaat de tomatenpuree erbij om een minuutje mee te bakken. Vervolgens de andere smaakmakers , blokjes ananas en als het sap , balsamicoazijn, zoete chilisaus en een klein scheutje water. Laat even enkele minuten pruttelen. Roer vlak voor het serveren de bosuitjes erdoor en serveer met pandan of basmatirijst en garneer met wat achter de hand gehouden bosui.

Bron

Keukenliefde eigen tekst, foto's en naar eigen smaak aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top