Prei-venkelstamppot met gerookte zalm

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2020
  • Prei-venkelstamppot met gerookte zalm

    Prei-venkelstamppot met gerookte zalm

    Prei-venkelstamppot met gerookte zalm

Met stamppot maak je mij erg gelukkig. Ik experimenteer dan ook vaak met verschillende soorten stamppot. Deze week is de gerookte zalm in de aanbieding. Vandaar dat ik graag stamppot wilde maken met gerookte zalm. Venkel en prei zijn twee groenten die erg goed bij vis passen! Vandaar dat ik dit smaakvolle stamppotje bedacht. Lekker op smaak gemaakt met moster, bieslook en kappertjes. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruidige aardappelen, geschild en in stukjes
1 prei, in ringen gesneden
1 venkel, in dunne plakken gesneden
peper en zout
2 el creme fraiche
1 tl mosterd
400 g gerookte zalm
5 g verse bieslook, gesneden
2 el kappertjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank en mes, pan, diepe koekenpan, vergiet

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen in een laag je water met zout tot ze gaar zijn.
2. Snijd ondertussen de venkel en prei. Was in een vergiet en bak in een scheut olie in de diepe koekenpan of wokpan. Breng op smaak met peper en zout.
3. Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan en stamp tot een stamppot met een stamper samen met de crème fraîche, mosterd, peper en zout.
4. Stamp vervolgens de prei en venkel door de puree.
5. Verdeel de puree over de borden met daarop de gerookte zalm, kappertjes en gesneden bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten