1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ge­lak­te var­kensme­dail­lons met port-sa­lie­saus

Ge­lak­te var­kensme­dail­lons met port-sa­lie­saus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 sjalotje
½ teentje knoflook
1 eetlepel honing
1 pot vleesfond (380 ml )
5 eetlepels boter of margarine
1 dl rode port
2 eetlepels rode wijnazijn
2 varkenshaasjes (à 300 g)
zout
peper
4 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix)


Ge­lak­te var­kensme­dail­lons met port-sa­lie­saus
Ge­lak­te var­kensme­dail­lons met port-sa­lie­saus

Makkelijk en super lekker gerecht; heerlijk met kroketjes en spruitjes 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnipperen.
-In kommetje honing met 1 eetlepel fond door elkaar roeren.
-In pan 1/2 eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca. 1 minuut fruiten.
-Port, azijn en rest van fond erbij schenken en aan de kook brengen.
-Saus tot 1 1/2 dl laten inkoken.

-Varkenshaas in 12 plakken van ca. 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan.
-Plakken bestrooien met zout en peper.
-In pan 2 eetlepels boter verhitten.
-Vlees in ca. 4 minuten om en om licht bruinbakken.
-Vlees dun bestrijken met honing en nog 1/2 minuut om en om bakken.
-Intussen saus samen met salieblaadjes opnieuw verwarmen.
-Op smaak brengen met zout en peper.
-Salie verwijderen.
-Van vuur af rest van boter in gedeelten erdoor kloppen.
-Varkensplakken over vier borden verdelen.
-Saus erover en ernaast scheppen.
-Serveren met spruitjes en aardappelkroketjes.

Serveertip

Tip:
Doe de boter in blokjes bij de saus en klop de saus met een staafmixer tot een mooie schuimige saus.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top