1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Japanse tempura

Japanse tempura

  • Japans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2020

Ingrediënten 4 personen


€" 200ml ijskoud water
€" 2el maizena
€" 1 ei
€" 125 gram bloem
€" 25 gram maizena
€" 1 ei
€" peper en zout
€" 800gr groenten naar keuze, denk aan: paprika, broccoli, bloemkool, paddenstoelen, zoete aardappel, courgette, aubergine€leef je uit!
€" 400gr vis naar keuze, denk aan: garnalen, scholfilet, zalmfilet, kabeljauwfilet
€" olie om in te bakken: arachide- of kokosolie
€" Japanse tempura dipsaus ( recept op de site)


Japanse tempura
Japanse tempura

Serveren met Japanse tempura dipsaus ( zie recept op site) als borrelhapje of als volwaardig hoofdgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Zet een paar uur van tevoren een kan met water en ijsblokjes in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het water straks ijskoud is en je een luchtig beslag krijgt.

-Maak eerst de groenten en vis schoon en snijd in stukken. Leg een plat bord neer met 2el maizena en haal alle ingredienten hierdoor en klop af. Dan €plakt' het beslag beter.

-Meng in een kom met een vork het ei met 150ml van het ijskoude water. Klop er met je vork snel de bloem, 25 gram maïzena, peper en zout door. Niet te lang kloppen en het is juist goed als er nog klontjes in het beslag zitten. Is het beslag te dik, klop er dan nog een beetje ijskoud water door.

-Haal de groenten en de vis snel in kleine porties door het beslag en frituur ze in ongeveer 4 minuten goudbruin. -Verhit hiervan een laagje in een wok of pan. Het hoeft niet in de frituurpan. Zorg dat het laagje dun en knapperig is.

-Laat de tempura uitlekken op keukenpapier en serveer met Japanse tempura dipsaus (recept te vinden op deze site) .

Bron

Wereldkeuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top