Japanse dipsaus voor Japanse tempura
- Japans, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 30-03-2020
De Japanse dipsaus voor bij de Japanse tempura
Ingrediënten 2 personen
3 eetlepels Japanse saké3 eetlepels Japanse soja
2 eetlepels rijstazijn
ongeveer 5 cm vers fijn geschaafde daikon wortel
beetje wasabi
Bereidingswijze
-Meng de saké, soja en rijstazijn in schaaltje goed en laat 10 minuten staan.
-Verdeel het in 2 kleine kommetjes.
-Doe de daikon in een kommetje en doe in een apart kommetje ietsje wasabi.
-Meng er tijdens de maaltijd een beetje daikon en een mespuntje wasabi door, pas er mee op want de wasabi is erg scherp.
-Je kan er later altijd nog wat naar eigen smaak toevoegen.
-Dip de tempura in de sojasaus.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties