Brevalsaus
- Frans, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-03-2020
Lekkere en makkelijk te bereiden klassieke saus uit Frankrijk. Deze warme saus die past perfect bij gepocheerde of gestoomde vis
Ingrediënten 4 personen
1/4 l visfumee1/4 l room
1 dl droge witte wijn
citroen
50 g boter
fijngehakte peterselie
fijngehakte blokjes champignons
blokjes tomaat
Bereidingswijze
-Laat de visfumet en de wijn tot op de helft inkoken.
-Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.
-Voeg een paar druppeltjes citroensap toe.
-Voeg voor het opdienen de klontjes verdeelde boter door de saus. En vervolgens de fijngehakte peterselie, de champignons en blokjes tomaat inroeren.
-Proeven en eventueel bijkruiden met zout en peper.
Bron
lekker van bij ons
Serveertip
Breval was een gekende Franse violist die deze saus steeds moest hebben als hij gepocheerde vis bestelde op restaurant
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties