Brevalsaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2020
  • Brevalsaus

    Brevalsaus

    Brevalsaus

Lekkere en makkelijk te bereiden klassieke saus uit Frankrijk. Deze warme saus die past perfect bij  gepocheerde of gestoomde vis 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/4 l visfumee
1/4 l room
1 dl droge witte wijn
citroen
50 g boter
fijngehakte peterselie
fijngehakte blokjes champignons
blokjes tomaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Laat de visfumet en de wijn tot op de helft inkoken.
-Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.
-Voeg een paar druppeltjes citroensap toe.
-Voeg voor het opdienen de klontjes verdeelde boter door de saus. En vervolgens de fijngehakte peterselie, de champignons en blokjes tomaat inroeren.
-Proeven en eventueel bijkruiden met zout en peper.

Bron

lekker van bij ons

Serveertip

Breval was een gekende Franse violist die deze saus steeds moest hebben als hij gepocheerde vis bestelde op restaurant

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten