1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Zalm
  6. Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten

Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2020

Ingrediënten 4 personen


- 2 moten gebakken zalm zonder vel (ter vervanging kun je ook gerookte kipfilet nemen)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- 500 gram witte asperges
- 250 gram peultjes (of sugar snaps)
- 250 gram (kastanje)champignons
- 1 rode paprika
- 3 el sesamolie
- 3 el (donkere) sojasaus
- 3 el oestersaus
- 3 el vissaus
- 1 tl sambal (of 1 rode peper)
- zakje cashewnoten (of pinda's)
- 15 gram koriander (of ½ bosje lente ui)
- rijst of noedels


Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten
Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten

In het aspergeseizoen eet ik meestal 3x per week asperges. 1x soep met asperges en meestal 1x op traditionele wijze met ei en ham (soms met zalm) of onze favoriete Aspergetaart-met-het-witte-goud . Voor de 3e keer ben ik elke keer weer op zoek naar een nieuwe gerecht. Deze keer had ik trek in een roerbakschotel. En omdat ik momenteel tijdens de Corona Crisis maar maximaal 1x per week mijn boodschappen wil doen moest ik het doen met wat ik verder in huis had. De peultjes en een bakje kastanjechampignons leken me goede begeleiders en ik had nog 2 moten zalm staan van de asperges met zalm. Aangevuld met de overige ingrediënten bleek het een heerlijke combinatie te zijn en hebben we zitten smullen van dit heerlijke gerecht

N.B.: In de Thaise keuken maakt men meestal gebruik van groene asperges (tips) maar omdat ik nou eenmaal een liefhebber ben van het "het witte goud" gebruik ik gewoon witte asperges.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Schil de asperges en snijd ze schuin in stukjes van ½ cm, snijd de champignons in plakjes, haal de peultjes af en blancheer ze enkele minuten in kokend water en laat ze uitlekken, snijd de paprika ik blokjes, snipper de ui en rasp de gember en knoflook.
- Verwarm de sesamolie in een wok en fruit hierin de ui met de gember en knoflook.
- Voeg de champignons en asperges toe, schep door elkaar en roerbak het enkele minuten.
- Doe de paprika en de peulen erbij en schep alles weer door elkaar en roerbak weer een paar minuten.
- Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus en sambal toe en meng alles door elkaar.
- Voeg op het laatst de cashewnoten en de in stukjes gesneden zalm toe. Warm alles goed door en voeg vlak voor serveren de fijngesneden koriander erdoorheen.
- Serveer er rijst of noedels bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top