Varkensreepjes in pindasaus @
- Europees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-03-2020
.
Ingrediënten 4 personen
2 eetl. Azijn250 gr. Champignons
300 gr. Gerookte spekreepjes
2 eetl. Olijfolie
1 zakje Nasi kruidenmix (Conimex)
1 Rode paprika
3 eetl. Pindakaas, met stukjes pinda
2 theel. Sambal
6 eetl. Ketjap
125 gr. Taugé
1 blikje Tomatenpuree
4 Uien
500 gr. Varkenshamlap
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Het vlees in reepjes snijden.
De champignons in plakjes en de paprika in blokjes snijden.
De uien snipperen.
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak hierin het vlees samen met de spekreepjes.
Voeg na 5 minuten de ui toe en roerbak dit 2 minuten
Voeg de rest van de groenten toe en meng het geheel.
Doe nu de ketjap, tomatenpuree, pindakaas, sambal en de kruidenmix erbij en roer goed door elkaar.
Als de saus te dik is schenk er dan iets water bij.
Laat dit geheel met af en toe roeren 25 minuten sudderen.
Bron
Dit recept is van: Smulweb > marianneoud
Serveertip
Serveer het samen met rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties