1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Pindasaus
  6. Varkensreepjes in pindasaus

Varkensreepjes in pindasaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2020

Ingrediënten 4 personen


2 eetl. Azijn
250 gr. Champignons
300 gr. Gerookte spekreepjes
2 eetl. Olijfolie
1 zakje Nasi kruidenmix (Conimex)
1 Rode paprika
3 eetl. Pindakaas, met stukjes pinda
2 theel. Sambal
6 eetl. Ketjap
125 gr. Taugé
1 blikje Tomatenpuree
4 Uien
500 gr. Varkenshamlap


Varkensreepjes in pindasaus

Eigen foto

Eigen foto

1 Portie

Kcal: 578
Vet: 30.6
V.vet: 9.1
Eiwit: 46.8
Koolhy: 26.2
Vezels: 6.3
Zout: 6.90

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Het vlees in reepjes snijden.
De champignons in plakjes en de paprika in blokjes snijden.
De uien snipperen.

Bereidingswijze:

Verhit de olie en bak hierin het vlees samen met de spekreepjes.
Voeg na 5 minuten de ui toe en roerbak dit 2 minuten
Voeg de rest van de groenten toe en meng het geheel.
Doe nu de ketjap, tomatenpuree, pindakaas, sambal en de kruidenmix erbij en roer goed door elkaar.
Als de saus te dik is schenk er dan iets water bij.
Laat dit geheel met af en toe roeren 25 minuten sudderen.

Serveertip

Serveer het samen met rijst.

Bron

Dit recept is van: Smulweb > marianneoud



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top