De aller-lekkerste KARAMEL PERZIKCAKE
- Nederlands, Banket
- > 120 min.
Gewoon TE LEKKER
Ingrediënten 10 recipe.people
250 gr ongezouten boter60 gr donker bruine suiker
830 gr perziken op sap
250 gr kristalsuiker
3 tl geraspte citroenschil
3 eieren losgeklopt
300 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 g yoghurt
Benodigdheden
Verwarm de oven voor op 180 gradenvet een taartvorm in van 23 cm en bekleed de bodem met bakpapier
Bereidingswijze
Smelt 50 gr boter, giet hem over de bodem van de vorm en strooi de basterdsuiker eroverheen.
Laat de perziken uitlekken maar bewaar 1 el van het vocht. Leg de perzikhelften met de bolle kant naar benden op de suiker.
Klop met de mixer de suiker, citroenschil en de rest van de boter in 5-6 minuten, tot een romig mengsel. Voeg geleidelijk de eieren toe en klop steeds goed. Het mengsel is wellicht wat klonterig, maar als u het bakmeel toevoegt, moet het weer een geheel worden. Schep met een metalen lepel het meel en de yoghurt er afwisselend in twee keer door. Roer het bewaarde perziksap erdoor en schep het mengsel dan over de perziken: strik het glad.
Bak de cake in 1 uur en 25 minuten gaar, of tot een satéprikker die u er in het midden in steekt er schoon uitkomt. Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem omgekeerd op een bord te storten.
voor 1-12 personen
Bron
Zoete gerechten