1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkenskroontje met gekonfijte sjalot, Pas de Rouge kaas en witloof

Varkenskroontje met gekonfijte sjalot, Pas de Rouge kaas en witloof

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2020

Ingrediënten 6 personen


Varkenskroontje van +/- 800 g
zwarte peper en zout
boter
olijfolie
1 ui
1 wortel
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 ½ teentje look
droge witte wijn
250 g Charlotte aardappelen
180 g ongezouten boter
125 g volle melk
40 g room
85 g fijngesneden Pas de Rouge kaas * zie toelichting over de kaas bij tips *
12 kleine sjalotjes
120 ml rode wijn
250 ml bruine fond
8 stronken witloof
80 g ongezouten boter
nootmuskaat


Varkenskroontje met gekonfijte sjalot, Pas de Rouge kaas en witloof
Varkenskroontje met gekonfijte sjalot, Pas de Rouge kaas en witloof

Overheerlijk gerecht van een driesterrenchef , dat we thuis ook kunnen bereiden , succes garantie ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kruid het varkenskroontje met zwarte peper en zout en kerf het vet in. Bak het kort langs alle kanten in boter en een scheutje olijfolie.
-Leg de ui, wortel, tijm, laurier en het teentje look in de braadslee en zet 10 minuten in de oven (150°C).
-Leg vervolgens het kroontje in de braadslee, zet het in een voorverwarmde oven van 150°C en laat ongeveer 55 minuten braden. Tijdens het braden mag je het kroontje regelmatig overgieten met het braadvocht. Laat het vlees rusten na het braden.

-Ontvet de pan, blus met een scheutje witte wijn en bruine fond. Laat eventjes doorkoken en bind de saus met een klontje boter.

-Kook de Charlotte aardappelen en maak er puree van met de melk en de ongezouten boter. Kruid met peper en zout.
-Voeg een scheutje room toe en klop tot je een gladde, luchtige massa krijgt. Laat de stukjes Pas de Rouge kaas erin smelten.
-Stoof de sjalotten in een klontje boter en bevochtig ze met de bruine fond, rode wijn, look en laurier. Laat alles goed doorkoken, tot de saus is ingedikt en de sjalotten goed gaar zijn.
-Snijd het witloof in brunoise, bak in boter en laat zachtjes konfijten op een matig vuurtje. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Serveertip

Pas de Rouge kaas
KAASTYPE = Halfharde kaas
MELKTYPE = Biologische melk Rauwe melk
SMAAK = romig, zeer aromatisch
PROVINCIE = Oost-Vlaanderen

Bron

Lekker van bij ons - chef = Peter Goossens



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top