1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Tijgergarnalen iin oestersaus

Tijgergarnalen iin oestersaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-03-2020

Ingrediënten 2 personen


10 a 12 tijgergarnalen (gamba)
2 eetl. Oestersaus
Sap halve limoen
1el javaanse suiker
1 paprika
2 tenen knoflook
1 cm gember
1 Rode peper
1ui plus 1 sjalot
½ pot bamboescheuten
4 stuks gedr. Shi take
Maisolie
Scheutje sesamolie
6 bosui


Verder heb je nodig


Wokpan
Keukenmes


Dit is een recpt uit de krant dat ik volledig overhoopheb gehaald maar dat toch zo heerlijk was dat Desiree het meteen bestelde als verjaardagsmaaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak knoflook, gember, sjalot schoon en hak fijn
Snijd peper (schoon) in dunne reepjes
Maak paprika schoon en snijd in gelijke stukkejn
Snijd ui in gelijke stukken
Laat gedr. Shi take wellen
Doe 2 el zonnebloemolie en 1 scheut sesamolie in wokpan
Bak knoflook, gember, sjalot en peper op rustig vuur
Voeg paprika, bamboeschueten, ui toe, roerbakken
Schep mengsel uit de pan en bewaar
Garnalen in de pan, op redelijk vuur bakken,
Limoensap toevoegen en Javaanse suiker
Oestersaus toevoegen,
Shi take plus vocht toevoegen
Bosui toevoegen
Bewaarde groente toevoegen
Serveren met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van desireevandiepen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van desireevandiepen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top