1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Paddenstoelensoep met wijn

Paddenstoelensoep met wijn

  • Europees, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2020

Ingrediënten 4 personen


100 gr. Shiitake
150 gr. Oesterzwammen
1 Ui
50 gr. Roomboter
60 gr. Bloem
150 ml. Droge witte wijn
125 ml. Kookroom
2 blokjes Paddenstoelenbouillon
1 Laurierblaadje
2 takjes Platte peterselie
Peper
850 ml. Water


Paddenstoelensoep met wijn

Eigen foto

Eigen foto

1 Portie

Kcal: 253
Vet: 15.7
V.vet: 8.7
Eiwit: 4.4
Koolhy: 16.3
Vezels: 3.0
Zout: 2.27

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Snipper de ui.
Snij de peterselie fijn.
Snij de paddenstoelen in plakjes.
Doe het water samen met de paddenstoelen, de bouillonblokjes en het laurierblaadje in een pan en breng dit aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de bouillon 5 minuten afgedekt trekken.
Schep met een schuimspaan de paddenstoelen en laurier uit de bouillon op een bord.

Bereidingswijze:

Smelt in een soeppan de boter.
Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee zonder te laten kleuren.
Voeg langzaam en al kloppend met een garde de wijn en vervolgens de bouillon toe.
Klop tot een gladde en gebonden soep.
Voeg de paddenstoelen (zonder de laurier) weer toe en kook de soep nog 5 minuten.
Voeg de kookroom toe en warm deze 2 minuten mee.
Breng de soep op smaak met peper en bestrooi met de peterselie.

Bron

Dit recept is deels van: Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Agnesdp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top