Quinoa met paddenstoelen en een gebakken eitje
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-03-2020
Makkelijk , lekker en gezond
Ingrediënten 4 personen
50 g quinoa300 ml groentebouillon
4 eieren
600 g paddenstoelen
1 rode ui
2 el olijfolie
1 teentje look
2 el mascarpone
2 el amandelen
4 el gehakte peterselie en oregano
versgemalen peper - zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 494,38 kcal |
Koolhydraten | 27,07 g |
Eiwitten | 22,76 g |
Vetten | 34,25 g |
Bereidingswijze
-Snijd de rode ui fijn.
-Verhit de olijfolie in een middelgrote pan en bak knoflook en ui op een matig vuur gedurende 2-3 minuten.
-Spoel de quinoa en voeg toe aan de ui en laat onder voortdurend roeren 1 minuut meebakken. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Dek af en kook beetgaar in ongeveer 10 minuten.
-Voeg de paddenstoelen toe en laat nog 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg de mascarpone, gehakte amandelen, peterselie en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
SERVEREN:
Bak de eieren en serveer bij de quinoa.
Bron
njam
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties