1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaans gevulde kippendijen met courgetti in tomatensaus

Italiaans gevulde kippendijen met courgetti in tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kippendijen versgemalen peper en zout
4 el zongedroogde tomaten tapenade
8 blaadjes verse basilicum + extra voor de garnering
1 maxi bol mozzarella 4 el zonnebloemolie (Reddy Bakken & Braden)
1 knoflookteen
1 ui 800 ml tomaten polpa (gezeefde tomaat)
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 blokje groentebouillon
400 g courgetti (courgette spaghetti)


Verder heb je nodig


Keukenpapier
cocktailprikkers
2 koekenpannen met deksel

Italiaans gevulde kippendijen met courgetti in tomatensaus
Italiaans gevulde kippendijen met courgetti in tomatensaus

Het is gemakkelijk om met heel weinig ingrediënten een Italiaanse twist te geven aan een recept. Met mozzerella, tomaat en basilicum maak je deze heerlijk gevulde kippendijen. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Haal de kippendijen uit de verpakking. Dep ze droog met keukenpapier en kruid ze met versgemalen peper en zout.

2. Klap de kippendijen open en verdeel de zongedroogde tomaten tapende over de dijen met een mes.

3. Snijd de mozzarella in 8 plakken. Verdeel deze plakken over de kippendijen, doe het zelfde met de basilicum. Rol nu alles kippendijen op en prik zo nodig vast met cocktailprikkers.

4. Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de kippendijen aan en zet het vuur lager. Plaats de deksel op de pan en laat de kippendijen ongeveer 20 minuten doorgaren op laag vuur.

5. Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Bak dit aan op middel hoog vuur in een koekenpan in 2 el zonnebloemolie.

6. Giet de polpa bij de knoflook en de ui. Doe hier de Italiaanse kruiden en het bouillonblokje bij. Doe eventueel de deksel op de pan en laat ongeveer minuten pruttelen.

7. Doe dan de courgetti bij de tomatensaus en warm deze ongeveer 2 minuten mee.

8. Verdeel de courgetti met tomatensaus over 4 borden.

Leg op elk bord een gevulde kippendij en garneer met verse basilicum.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top