Zalm teriyaki met broccoli en noedels

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2020
  • Zalm teriyaki met broccoli en noedels

    Zalm teriyaki met broccoli en noedels

    Zalm teriyaki met broccoli en noedels

Deze heerlijke zalm teryiaki is zo klaar. Een gezond gerecht met het goede van vette vis en knapperige broccoli. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

225 g (zilvervlies) rijst noedels
400 g broccoli roosjes
200 g zalmfilet, zonder huid
3 el zonnebloemolie (Reddy, Wokken & Roerbakken)
1 paprika
1 knoflookteen
2 cm geraspte gember
6 el ketjap manis
4 el rijstewijn
1 tl maizena
1 el water
2 bosuien

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 460,09 kcal
Koolhydraten 58,66 g
Eiwitten 19,57 g
Vetten 15,20 g
Benodigdheden
Wokpan

Bereidingswijze

1. Kook de rijst noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Giet ze vervolgens af en roer 1 el zonnebloemolie door de noedels zodat ze niet gaan plakken.

2. Stoom de broccoli roosjes in een laagje water met zout in ongeveer 3 minuten beetgaar. (de broccoli gaart nog door in de pan). Snijd ondertussen de bosuien in ringen.

3. Snijd de paprika in reepjes en de zalm in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.

4. Doe de overige zonnebloemolie in de wokpan en verhit op hoog vuur. Bak hier de paprikareepjes ,zalm, knoflook en gember 1 minuut. Voeg vervolgens snel de ketjap en rijstewijn toe.

5. Meng de maïzena met het water in een glaasje en schenk dit in de wok.

6. Voeg als laatst de noedels en broccoli roosjes toe. Schep om, bak nog 2 minuten mee en serveer direct met de bosui als garnering.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten