1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Broccoli
  6. Zalm teriyaki met broccoli en noedels

Zalm teriyaki met broccoli en noedels

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2020

Ingrediënten 4 personen


225 g (zilvervlies) rijst noedels
400 g broccoli roosjes
200 g zalmfilet, zonder huid
3 el zonnebloemolie (Reddy, Wokken & Roerbakken)
1 paprika
1 knoflookteen
2 cm geraspte gember
6 el ketjap manis
4 el rijstewijn
1 tl maizena
1 el water
2 bosuien


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Wokpan


Zalm teriyaki met broccoli en noedels
Zalm teriyaki met broccoli en noedels

Deze heerlijke zalm teryiaki is zo klaar. Een gezond gerecht met het goede van vette vis en knapperige broccoli. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rijst noedels zoals op de verpakking vermeld staat. Giet ze vervolgens af en roer 1 el zonnebloemolie door de noedels zodat ze niet gaan plakken.

2. Stoom de broccoli roosjes in een laagje water met zout in ongeveer 3 minuten beetgaar. (de broccoli gaart nog door in de pan). Snijd ondertussen de bosuien in ringen.

3. Snijd de paprika in reepjes en de zalm in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.

4. Doe de overige zonnebloemolie in de wokpan en verhit op hoog vuur. Bak hier de paprikareepjes ,zalm, knoflook en gember 1 minuut. Voeg vervolgens snel de ketjap en rijstewijn toe.

5. Meng de maïzena met het water in een glaasje en schenk dit in de wok.

6. Voeg als laatst de noedels en broccoli roosjes toe. Schep om, bak nog 2 minuten mee en serveer direct met de bosui als garnering.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top