1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Zelf mayonaise maken: 3 varianten

Zelf mayonaise maken: 3 varianten

  • Fusion, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-03-2020

Ingrediënten 6 personen


1 ei
1 tl mosterd
1/2 tl zout
1 el witte wijn azijn
250 ml zonnebloemolie (Reddy Premium)
1 el sriracha
1 el truffelpasta


Verder heb je nodig


Staafmixer
Mengbeker

Zelf mayonaise maken: 3 varianten
Zelf mayonaise maken: 3 varianten

Zelf mayonaise maken was nog nooit zo gemakkelijk! Met deze fijne olie van Reddy Premium zet je in een handomdraai zelf verse mayonaise op tafel. Met dit recept maak je drie verschillende soorten mayonaise: 
- naturel mayonaise
- pittige mayonaise
- truffelmayonaise

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe het hele ei in een mengbeker met daarbij de mosterd, zout, witte wijn azijn en zonnebloemolie.

2. Zet de staafmixer in de maatbeker. Zet de staafmixer aan en haal hem in een vloeiende rustige beweging omhoog.

3. Het mengsel is nu mayonaise. Als hij nog niet glad of stevig genoeg is meng je nogmaals met de staafmixer.

4. Verdeel het mengsel over 3 bakjes. Roer door het eerste bakje de sriracha en door het tweede bakje de truffelpasta.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top