1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta

Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta

  • Grieks, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2020

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram kip(dij)filet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- enkele takjes tijm
- 1 tl parikapoeder (zoet)
- pezo
- snufje kaneel
- snufje cayennepeper
- 2 laurierblaadjes
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
- 700 ml kippenbouillon
- 200 gram creme fraiche
- 250 gram kritharaki pasta (orzo of rissoni kan ook)
- 200 gram feta, geraspt
- olijfolie


Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta

Deze Griekse pasta kritharaki (in het Italiaans bekend als orzo of rissoni) ziet eruit als rijst maar is toch echt wel een pastasoort.
Je kunt de pasta  het beste in de ovenschaal garen in het vocht van de saus. De saus maak je wel van te voren gewoon op het fornuis. De laatste 10 minuten doe je de geraspte feta en een paar takjes tijm erover.
Dit is misschien geen originele authentieke versie maar zeker net zo lekker en de moeite van het proberen waard

N.B.: Bij gebrek aan de originele pasta kun je ook bv. elleboogjes of andere (korte) pasta gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm een beetje olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de kip rondom aan.
- Voeg ui, knoflook en de helft van de tijm toe en schep alles door elkaar en laat de ui en knoflook enkele minuutjes meestoven.
- Voeg paprikapoeder, pezo, kaneel, cayennepeper, laurier, tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Schep alles goed door elkaar zodat alles goed gemengd is, giet dan zachtjes de bouillon erbij en laat het geheel een kwartiertje op een klein pitje zachtjes sudderen.
- Roer de creme fraiche erdoor en roer het tot een mooi glad geheel.
- Doe de (ongekookte) pasta in een ovenschaal en giet voorzichtig de saus erop. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Roer af en toe een keertje met een (houten) lepel door de massa.
- Doe 10 minuten voor het einde de feta eroverheen en garneer het met de overgebleven takjes tijm.
- Serveer er een frisse (Griekse) salade bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top