WINTERSE STAMPPOT

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2020

Vandaag de eerste keer gemaakt en het was heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg (iets) kruimige aardappelen
2 pastinaken
1 koolrabi
200 g Palmkool of eventueel boerenkool
300 g gerookte spekreepjes
4 eieren
4 kuipjes koffieroom
1 bouillonblok
1 el Franse mosterd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Schil de aardappelen, pastinaak en koolrabi. Snijd alles in kleine stukjes.
Was de palmkool en snijd in kleine stukjes.
Bereiding:
Zet twee pannen met water op en doe in de ene pan de aardappelen, pastinaak en palmkool, en in de andere de palmkool.
Breng aan de kook en laat koken tot de aardappelen gaar zijn. Los ondertussen de bouillonblok op in de koffieroom (magnetron). Bak de spekreepjes uit en maak ze kleiner bijvoorbeeld met een schaar.
Giet het aardappelmengsel af en stamp dit fijn. Kluts een ei boven dit mengsel en roer het er onmiddellijk doorheen gevolgd door de andere eieren. Voeg nu koffieroom en mosterd toe en roer ook dit er doorheen om de pure af te maken. Giet de palmkool af en roer deze daarna door de puree.

Extra:
Na de bereiding is de stamp redelijk koud. Per portie in de magnetron lost dit op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten