1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Laab

Laab

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2020

Ingrediënten 2 personen


2 lente-uitjes
10 g koriander
10 g munt
1 sjalot
300 g kippengehakt
2 little gems* zie toelichting bij de tips *
1 komkommer
30 g pinda's
1 el vissaus
1 limoen
1 kl chilivlokken
50 g sojascheuten
1 el plantaardige olie
1 el suiker
zout


Laab
Laab

Laab of larb is een heerlijk gerecht uit Laos & Thailand. Het is een salade met knapperig gebakken kippengehakt, veel groentjes, kruiden & een frisse dressing.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn.
-Pluk de muntblaadjes.
-Snij de sjalot in halve ringetjes.

-Verhit de olie in een wok en bak het gehakt gedurende 5-7 minuten tot het gaar en krokant is.

-Maak de blaadjes sla los van de little gem.
-Was en snij de komkommer in halve plakjes.
-Hak de pinda's grof.

-Meng de vissaus met het sap van de limoen, de chilivlokken en de suiker. Meng deze saus door het gebakken gehakt.
-Meng alle andere ingrediƫnten, behalve de sla, pinda's en komkommer door het gehakt.
- Breng eventueel op smaak met wat zout.

-Serveer met de slablaadjes, plakjes komkommer en de pinda's.

Serveertip

Little Gem of Romaine sla, kan je heel goed grillen in een grillpan of op de bbq. Het zijn van die kleine kropjes sla die je nu steeds vaker in de supermarkt ziet. De blaadjes zijn lekker mals en delicaat en daarnaast blijven deze mini kropjes vrij lang goed in de koelkast.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top