KIP MET SCHORSENEREN EN GEROOSTERDE PATATJES
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-03-2020
Een heerlijk winters gerecht, dit stoofpotje met kip, schorseneren en geroosterde patatjes. Laat het smaken!
Ingrediënten 4 personen
800 g aardappelen, geschild en in blokjes2 el olijfolie
peper en zout
500 g schorseneren
1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
600 g kipfilet, in blokjes
2 el boter
1 ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes
100 ml kippenbouillon
10 g peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
-Maak de schorseneren schoon. Borstel de aarde eraf, schil ze met een dunschiller, snij ze in stukken en leg ze vervolgens in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
-Bak de kippenblokjes rondom aan in 1 eetlepel boter. Schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-Verhit opnieuw 1 eetlepel boter in dezelfde pan en stoof de ui en selder aan. Voeg de schorseneren toe en laat ze meebakken. Kruid met peper en zout.
-Blus met de kippenbouillon. Doe er de geraspte citroenschil bij. Laat afgedekt 20 minuten stoven.
-Doe er de kipblokjes bij. Laat nog 5 minuten stoven.
-Werk af met gehakte peterselie en serveer met de gebakken aardappelen.
Bron
15gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties