1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. KIP MET SCHORSENEREN EN GEROOSTERDE PATATJES

KIP MET SCHORSENEREN EN GEROOSTERDE PATATJES

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2020

Ingrediënten 4 personen


800 g aardappelen, geschild en in blokjes
2 el olijfolie
peper en zout
500 g schorseneren
1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
600 g kipfilet, in blokjes
2 el boter
1 ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes
100 ml kippenbouillon
10 g peterselie, fijngehakt


KIP MET SCHORSENEREN EN GEROOSTERDE PATATJES
KIP MET SCHORSENEREN EN GEROOSTERDE PATATJES

Een heerlijk winters gerecht, dit stoofpotje met kip, schorseneren en geroosterde patatjes. Laat het smaken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
-Maak de schorseneren schoon. Borstel de aarde eraf, schil ze met een dunschiller, snij ze in stukken en leg ze vervolgens in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
-Bak de kippenblokjes rondom aan in 1 eetlepel boter. Schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-Verhit opnieuw 1 eetlepel boter in dezelfde pan en stoof de ui en selder aan. Voeg de schorseneren toe en laat ze meebakken. Kruid met peper en zout.
-Blus met de kippenbouillon. Doe er de geraspte citroenschil bij. Laat afgedekt 20 minuten stoven.
-Doe er de kipblokjes bij. Laat nog 5 minuten stoven.
-Werk af met gehakte peterselie en serveer met de gebakken aardappelen.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top