1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. PITTIGE BROODJES MET PULLED PORK

PITTIGE BROODJES MET PULLED PORK

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1500 g varkensschouders, ontbeend
4 pistolets

Voor de marinade :

400 ml water
50 g bruine suiker
2 laurierbladeren
50 g zout

Voor de droge rub :

2 el bruine suiker
1 el komijnpoeder
1 el paprikapoeder
1 el chilipoeder
1 el knoflookpoeder
1 el zout



PITTIGE BROODJES MET PULLED PORK
PITTIGE BROODJES MET PULLED PORK

 Wanneer je tijd genoeg hebt moet je dit gerecht eens bereiden, het loont de moeite ! Eerst 12 à 24 u marineren en dan uren laten garen ...... Pulled pork is heerlijk mals varkensvlees met een pittig zoete smaak. Serveer op een broodje met eventueel  een pikant sausje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd het vet van de varkensschouder kruiselings in.
-Meng de bruine suiker, de komijnpoeder, de paprikapoeder, de chilipoeder, de knoflookpoeder en het zout tot een droge rub.
-Meng dan de ingrediënten voor de marinade. Doe er 2 eetlepels van de droge rub bij en schenk alles in een diepvrieszak. Doe hierin de varkensschouder en sluit af. Schud goed en laat dan 12-24 uur marineren.
-Verwarm de oven voor op 150 °C.
-Haal het varkensvlees uit de marinade en dep droog. Wrijf het vlees in met de overige droge rub en leg in een ovenschaal.
-Laat het vlees 2,5 uur garen in de oven. Doe er dan nog wat marinade bij en laat nog max 2,5 uur garen. Haal het uit de oven en trek het vlees uit elkaar.
-Serveer de pulled pork tussen een lekkere pistolet.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top