1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rendang
  6. Rendang

Rendang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2020

Ingrediënten 4 personen


800 gr riblappen
2 uien
1 rode peper
2€"3 teentjes knoflook
verse gember (3 cm)
1 tl laos
2 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl koriander, gemalen
2 stengels citroengras
1/2 bouillonblokje
1 laurierblad
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
400 ml kokosmelk uit blik



 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de riblappen in kleine blokjes en breng op smaak met zout en peper. Snipper vervolgens de ui, pers de knoflook en snijd de rode peper en gember in kleine stukjes.

Verwarm een scheutje olijfolie in een stoofpan en bak hierin de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de gesneden ui, knoflook en rode peper toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de gember en de rest van de specerijen toe aan de pan en bak dit een minuut mee.

Kneus ondertussen de stengels citroengras. Dit doe je door met de botte kant van een mes een paar keer te tikken op de stengels. Voeg de stengels dan samen met de kokosmelk, tomatenpuree, bouillonblokje en laurierblad toe aan de pan.

Zet het vuur laag en laat het geheel met de deksel op de pan 2 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe in de pan om het aanbakken van het vlees te voorkomen. Haal de deksel na 2 uur van de pan en laat de rendang nog eens 10-15 minuten sudderen om de saus in te dikken.

Haal als de rendang klaar is het laurierblad en de stengels citroengras uit de pan. Verdeel de rendang over 4 borden en serveer eventueel met een portie bloemkoolrijst en sperziebonen.

Bron

Https://www.lowcarbchef.nl/recept/koolhydraatarme-rendang#tasty-recipes-24411



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top