1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. GEHAKTBAL MET ZOETE AARDAPPELPUREE EN BOONTJES IN TOMATENSAUS

GEHAKTBAL MET ZOETE AARDAPPELPUREE EN BOONTJES IN TOMATENSAUS

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2020

Ingrediënten 2 personen


1 ui
300 g gemengd gehakt
5 el paneermeel
500 g zoete aardappelen
300 g sperziebonen
1 teentje knoflook
½ blik tomaten­blokjes
1 el olijfolie
1 el boter
peper en zout


GEHAKTBAL MET ZOETE AARDAPPELPUREE EN BOONTJES IN TOMATENSAUS
GEHAKTBAL MET ZOETE AARDAPPELPUREE EN BOONTJES IN TOMATENSAUS

Simpel, snel én toch verrassend, daar gaan we voor! Wat denk je van deze heerlijke gehaktbal in combinatie met zoete aardappelpuree en sperzieboontjes in tomatensaus? Hier zal jong en oud van smullen, gegarandeerd!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de fijngesneden ui, de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er per persoon een gehaktbal van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
- Verhit de boter in een pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven.
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
- Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Pers de knoflook. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 4 minuten. Giet af.
-Verhit de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de rest van de ui en knoflook toe. -Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
- Serveer de zoete aardappelpuree met de gehaktbal en de boontjes in tomatensaus.

Tags

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top