1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Macaroni met cheddar en mosterd

Macaroni met cheddar en mosterd

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g macaroni (elleboogjes)
300 g cheddar (geraspt)
1 tl mosterd
600 ml melk
boter
3 el bloem
60 g paneermeel
cayennepeper
zout


Macaroni met cheddar en mosterd
Macaroni met cheddar en mosterd

Een (lekkere) maar aparte versie van macaroni in de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Kook de elleboogjes beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
3 Smelt 4 el boter in een kookpan. Strooi er de bloem bij en laat even sudderen. Vermeng de mosterd met de melk en roer langzaamaan door het bloemmengsel tot de saus bindt. Laat even doorkoken.
4 Roer er, van het vuur af, 200 g geraspte cheddar door. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
5 Vermeng de macaroni met de saus. Beboter een ovenschaal en schep er de pasta in. Bestrooi met de rest van de cheddar.
6 Smelt 2 el boter en vermeng met het paneermeel. Strooi dit over de pasta.
Zet de macaroni 30 minuten in de oven.

Tags

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top