Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla

    Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla

    Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla

Een klassieke macaroni met kaas en ham met een Vlaamse twist. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g macaroni
150 g ham (hamblokjes)
150 g kaas (Oud Brugge, geraspt)
50 g kaas (Oud Brugge, voor het korstje)
200 g veldsla
4 eieren
3 el bloem
3 el boter
500 ml melk
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de veldsla en voeg die de laatste minuut toe aan de kokende pasta. Giet af, en laat uitlekken.
2 Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat indikken. Meng het grootste deel van de kaas erdoor en laat smelten. Kruid met peper en een beetje zout.
3 Meng de kaassaus en de hamblokjes door de pasta en doe alles in een ovenschaal. Maak 4 kuiltjes in de pasta en breek de eieren erin.
4 Bestrooi met extra kaas en laat 15 minuten in de oven garen of tot het eiwit gestold is. Garneer met wat extra veldsla.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten