1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla

Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g macaroni
150 g ham (hamblokjes)
150 g kaas (Oud Brugge, geraspt)
50 g kaas (Oud Brugge, voor het korstje)
200 g veldsla
4 eieren
3 el bloem
3 el boter
500 ml melk
peper en zout



Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla
Macaroni met Oud Brugge, ei, ham en veldsla

Een klassieke macaroni met kaas en ham met een Vlaamse twist. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de veldsla en voeg die de laatste minuut toe aan de kokende pasta. Giet af, en laat uitlekken.
2 Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat indikken. Meng het grootste deel van de kaas erdoor en laat smelten. Kruid met peper en een beetje zout.
3 Meng de kaassaus en de hamblokjes door de pasta en doe alles in een ovenschaal. Maak 4 kuiltjes in de pasta en breek de eieren erin.
4 Bestrooi met extra kaas en laat 15 minuten in de oven garen of tot het eiwit gestold is. Garneer met wat extra veldsla.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top