1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Macaroni met ricotta, prei en snijbiet

Macaroni met ricotta, prei en snijbiet

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g penne rigate (macarone)
400 g snijbiet
2 preien
1 citroen (bio)
citroentijm
240 g ricotta
60 g room
80 g paneermeel
2 el parmezaankrullen
2 el olijfolie
peper en zout


Macaroni met ricotta, prei en snijbiet
Macaroni met ricotta, prei en snijbiet

Deze heerlijke vegetarische pastagratin zet je al voor 2,50 euro per persoon op tafel. Met de groenten kun je naar hartelust variëren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 240°C.
2 Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou 200 ml van het kookvocht bij.
3 Spoel de snijbiet en de prei en snij in grove stukjes. Bak even op in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Neem een grote mengschaal en doe er de pasta, het kookvocht, de snijbiet, de prei, de geraspte schil van de citroen, peper en zout in. Hussel goed door elkaar.
4 Meng de room met de ricotta, samen met de blaadjes citroentijm en roer door de pasta. Vul een ingevette ovenschaal met het pasta-kaasmengsel. Bestrooi met het paneermeel en zet 15 minuten in de oven.
5 Haal uit de oven en bestrooi met parmezaanschilfers en citroentijm.

Tags

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top