1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gehakt
  5. Macaroni met kaassaus, gehakt en verse tomatenblokjes

Macaroni met kaassaus, gehakt en verse tomatenblokjes

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2020

Ingrediënten 4 personen


500 g gemengd gehakt
200 g emmentaler (gemalen)
300 ml kippenfond
oregano
peper en zout
4 tomaten
500 ml melk
80 g bloem
nootmuskaat
80 g boter
400 g macaroni


Macaroni met kaassaus, gehakt en verse tomatenblokjes
Macaroni met kaassaus, gehakt en verse tomatenblokjes

Een lekkere, budgetvriendelijke pastaschotel uit de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Bak het gehakt goudbruin en kook de macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
2 Smelt de boter met de bloem, laat 1 minuut al roerend bakken en voeg dan geleidelijk aan de melk en kippenfond toe. Blijf goed doorroeren met de garde tot een gladde saus. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.
3 Meng het gehakt met de helft van de gemalen kaas en de tomatenblokjes onder de saus.
4 Meng de saus met de pasta en schep alles in een ovenschaal. Bestrooi met de overige kaas en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Garneer eventueel met enkele blaadjes oregano.

Tags

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top