Foo yong hai met saus
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk eiergerecht, lekkerder dan van de Chinees.
Ingrediënten 2 recipe.people
VOOR FOO YONG HAI:150 g krab, fijn gesneden of kleine garnalen
4 eieren
2 e selderij stengel in kleine blokjes
3/4 t zout
1/4 t peper
2 lente-uitjes in dunne ringetjes
75 g champignons in blokjes
40 g hete boter
VOOR DE SAUS:
250 ml kippenbouillon
3 e tomatenketchup
1+1/2 t maizena
1/4 t peper
1+1/2 e sojasaus
1+1/4 t gemberpoeder
1 t suiker
Bereidingswijze
VOOR FOO YONG HAI:
1. Bak lente-ui, selderij en champignons 3 min. en meng van vuur de krab of garnalen erdoor.
2. Roer het ei los met zout en peper en bak in de hete boter er een omelet van.
3. Als omelet bijna gaar is de vulling van krab, garnalen mengsel op de helft van de omelet doen en de andere helft eroverheen flappen.
4. Serveer met saus.
VOOR DE SAUS:
1. Breng bouillon met zout, peper, sojasaus, tomatenketchup en suiker aan kook en bind met maizena.
2. Doe de saus over de omelet.
Bron
Van een vriend gekregen.
Serveertip
Heerlijk met rijst.