Foo yong hai met saus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Foo yong hai met saus

    Foo yong hai met saus

    Foo yong hai met saus

Een heerlijk eiergerecht, lekkerder dan van de Chinees.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
VOOR FOO YONG HAI:
150 g krab, fijn gesneden of kleine garnalen
4 eieren
2 e selderij stengel in kleine blokjes
3/4 t zout
1/4 t peper
2 lente-uitjes in dunne ringetjes
75 g champignons in blokjes
40 g hete boter

VOOR DE SAUS:
250 ml kippenbouillon
3 e tomatenketchup
1+1/2 t maizena
1/4 t peper
1+1/2 e sojasaus
1+1/4 t gemberpoeder
1 t suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR FOO YONG HAI:
1. Bak lente-ui, selderij en champignons 3 min. en meng van vuur de krab of garnalen erdoor.
2. Roer het ei los met zout en peper en bak in de hete boter er een omelet van.
3. Als omelet bijna gaar is de vulling van krab, garnalen mengsel op de helft van de omelet doen en de andere helft eroverheen flappen.
4. Serveer met saus.

VOOR DE SAUS:
1. Breng bouillon met zout, peper, sojasaus, tomatenketchup en suiker aan kook en bind met maizena.
2. Doe de saus over de omelet.

Bron

Van een vriend gekregen.

Serveertip

Heerlijk met rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ggiea avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten