1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Saus
  6. Foo yong hai met saus

Foo yong hai met saus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-03-2020

Ingrediënten 2 personen


VOOR FOO YONG HAI:
150 g krab, fijn gesneden of kleine garnalen
4 eieren
2 e selderij stengel in kleine blokjes
3/4 t zout
1/4 t peper
2 lente-uitjes in dunne ringetjes
75 g champignons in blokjes
40 g hete boter

VOOR DE SAUS:
250 ml kippenbouillon
3 e tomatenketchup
1+1/2 t maizena
1/4 t peper
1+1/2 e sojasaus
1+1/4 t gemberpoeder
1 t suiker


Foo yong hai met saus
Foo yong hai met saus

Een heerlijk eiergerecht, lekkerder dan van de Chinees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR FOO YONG HAI:
1. Bak lente-ui, selderij en champignons 3 min. en meng van vuur de krab of garnalen erdoor.
2. Roer het ei los met zout en peper en bak in de hete boter er een omelet van.
3. Als omelet bijna gaar is de vulling van krab, garnalen mengsel op de helft van de omelet doen en de andere helft eroverheen flappen.
4. Serveer met saus.

VOOR DE SAUS:
1. Breng bouillon met zout, peper, sojasaus, tomatenketchup en suiker aan kook en bind met maizena.
2. Doe de saus over de omelet.

Tags, ,

Serveertip

Heerlijk met rijst.

Bron

Van een vriend gekregen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top