1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....

Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kilo runderstoofvlees in blokjes gesneden (niet te klein)
3 uien in halve ringen of kwart ringen
4 teentjes knoflook fijngesneden
3 centimeter verse gember geschild en geraspt
1 rode peper fijngesneden
5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels ketjap asin
200 milliliter kokosmelk
500 milliliter lauwwarm water kan meer zijn
2 groente bouillonblokjes
3 laurierblaadjes
5 eetlepels chilisaus ik gebruik sweet chilisaus
snuf peper en zout
1 eetlepel bloem
roomboter
olie
1 eetlepel maïzena optioneel


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, stoofpan

Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....
Zoet-Pittige Indische Stoofschotel .....

Dit stoofvlees stond al een tijdje in mijn : " Nog te maken lijstje ". Overdag is het wel lenteachtig, maar als de zon onder gaat en de temperatuur richting vriespunt daalt is een stoofschotel als deze niet te versmaden. Deze stoofschotel stond aangeprezen als pittig en zoet !!  Helaas is dat een relatief begrip, immers de smaakervaring van pittig, zoet en zuur , bitter , zout  is voor iedereen anders.
Geneer je niet om bijvoorbeeld een extra pepertje te snipperen of een likje sambal toe te voegen , of meer chilisaus.
Wij vonden het heerlijk zo.


https://www.smulweb.nl/recepten/1474783/Zoetzure-komkommersalade-met-een-aziatisch-tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de blokken rundvlees met peper en zout naar smaak en strooi er een royale eetlepel bloem overheen. Werk dit alles door elkaar zodat een laagje bloem over het vlees zit.

Verhit de olie en een klont boter in de stoofpan en bak het vlees in porties rondom bruin.

Voeg nog wat olie en klein klontje boter toe en smoor de uien , rode peper, knoflook en geraspte gember zachtjes een tweetal minuutjes.

Voeg dan het vlees weer toe samen met de ketjap manis en asin, de chilisaus, de 200 ml kokosmelk en verkruimel er de 2 groente bouillonblokjes over.
Overgiet dit met 500 ml lauwwarm water en roer alles goed door. Het vlees moet nét onder staan. Leg er de 3 laurierblaadjes tussen en leg het deksel nét niet helemaal op de pan. Laat stoven voor 4-5 uur. Hoe langer hoe lekkerder. Roer af en toe door.

Serveertip

Serveer met geurige droge rijst eventueel met wat atjar, zoetzure augurkjes en uitjes of een komkommersalade en eventueel wat kroepoek.

Bron

Familie over de Kook eigen tekst en foto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top