1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Provençaalse Aardappel en groentepapillot

Provençaalse Aardappel en groentepapillot

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2020

Ingrediënten 4 personen


25 krielaardappelen
2 rode uien
250 g kerstomaten
1 courgette
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
2 tl Provençaalse kruiden
4 laurierblaadjes
2 el olijfolie
1 glas witte wijn
50 g peterselie
peper en zout


Verder heb je nodig


Bakpapier voor de oven of aluminiumfolie voor op de BBQ

Provençaalse Aardappel en groentepapillot
Provençaalse Aardappel en groentepapillot

Niets zo heerlijk als de geur die uit de papillot ontsnapt als je hem uit de oven haalt. Met dit recept maak je een zomerse papillot met aardappel en groenten. Uiteraard ook perfect te bereiden op de BBQ 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Was de ongeschilde krieltjes en snijd doormidden.
-Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes van 1 cm.
-Snijd de kerstomaten in de helft.
-Pers de look en snijd de ui in halve ringen.
-Doe de aardappelen met de paprika, courgette en kerstomaten in een kom.
-Voeg de look en de ui toe en meng goed. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
-Verdeel het aardappel-groentemengsel over 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Leg er een laurierblad bovenop.
-Besprenkel het mengsel met wat olijfolie en witte wijn en strooi hier wat peterselie over.
-Vouw het bakpapier toe zodat de ingrediënten helemaal afgesloten worden, tot een papillot.
- Bak de papillotten 25 minuten in de oven.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top