1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gevulde kip op zijn Frans

Gevulde kip op zijn Frans

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2020

Ingrediënten 4 personen


1 flinke ontbeende kip
2 sjalotten
1 pakje beukenzwammen
1 pakje oesterzwammen
750 g gehakt van gevogelte
1 ei
6 el broodkruim
4 el gesneden gedroogde abrikoos
4 el gehakte pistachenoten
1 ui
1 grote wortel
1 takje selder
1 dl witte wijn
4 ontvelde en ontpitte tomaten
boter
½ el fijngesneden rozemarijn
verse dragon
nootmuskaat of foelie
cayennepeper
peper en zout


Verder heb je nodig


Keukengaren

Gevulde kip op zijn Frans
Gevulde kip op zijn Frans

Gevulde kip is een klassieker tijdens de eindejaarsperiode. Maar ook op doordeweekse dagen voelt dit gerecht zich kiplekker op de eettafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Stoof de gesnipperde sjalotten glazig. Voeg de gesneden paddestoelen toe en kruid met de rozemarijn. Bak kort maar hevig.
-Voeg de paddestoelen bij het gehakt. Doe er het ei, broodkruim, de gedroogde abrikoos en pistachenoten bij.
Kruid flink met peper en zout, nootmuskaat of foelie en cayennepeper.
-Vul de borst en de dijen van de kip met het gehakt en naai dicht met keukengaren.
-Kruid de kip met peper en zout en kleur rondom in hete boter. Leg er grof gesneden ui, wortel en selder rond en de in stukken gesneden karkas. De groenten zorgen ervoor dat de boter niet verbrandt, de karkas voor een lekkere saus.
-Blus met de witte wijn en leg er de tomaten op.
-Bak drie kwartier tot een uur in een oven op 160°C en overgiet regelmatig met het braadvocht. De kip is gaar wanneer het vocht dat er uit loopt, helder is. Je kan ook met een vleesvork tot in de kern prikken en die enkele seconden laten zitten. Zet de vork vervolgens tegen je lippen. Als die warm aanvoelt is de kern gaar.
-Terwijl we de kip laten rusten, kunnen we de saus afwerken.
-Giet het braadvocht door een zeef en ontvet. Laat verder inkoken en werk af met enkele klontjes koude boter en fijngesneden dragon.

Serveer de kip met een Provençaals ovenaardappeltje.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top