1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie

Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g bloemige aardappelen
100 g gezouten spek
2 courgettes
1 sjalot
2 el gehakte peterselie
2 el broodkruim
100 g ricotta
1/2 dl olijfolie
50 g boter
1 tl tijmblaadjes
peper en zout


Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie
Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie

Makkelijk en super lekker ovengerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
-Hak intussen de sjalot en snijd het spek in reepjes.
-Snijd de courgettes overlangs in 4 en hol ze, zo goed als kan, leeg.
-Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg spek en tijm toe.
-Giet de aardappelen af en prak fijn met het sjalotmengsel, peterselie, resterende olie en boter, kruid met peper en zout.
-Vul er de courgettes mee, dek af met ricotta en strooi er broodkruim over.
-Gaar 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

Tags,

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top