1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde aardappel met Noordzeegarnalen

Gevulde aardappel met Noordzeegarnalen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2020

Ingrediënten 4 personen


4 aardappelen
150 g grijze garnalen (gepeld)
2 sjalotten
100 ml droge witte wijn
500 ml room
bieslook
50 g kaas (gemalen)
nootmuskaat
peper
zout
citroen


Gevulde aardappel met Noordzeegarnalen
Gevulde aardappel met Noordzeegarnalen

De aardappel is zo veeldzijdig dat je 'm met zowat alle andere producten kan combineren. Dit recept van gevulde aardappel met Noordzeegarnalen. Een echte aanrader!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de gewassen aardappelen gaar in gezouten water. Haal de aardappelen uit het kookvocht en hol ze uit.
-Bewaar de pulp.
-Snipper de sjalotten en doe ze in een kookpan met de wijn. Breng aan de kook en laat tot een derde inkoken.
-Doe er 100 ml room bij en laat verder garen.
-Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-Plet de aardappelpulp met een vork en doe er nog 200 ml room en de sjalotten bij. Snipper de bieslook en doe ook die met de kaas en de garnalen bij de aardappelpuree. Meng goed door.
-Vul de aardappelen terug op en warm ze 15 minuten door in een oven op 170°C.

Voor de zure room :

-Klop 200 ml room op met het sap van een halve citroen, peper en zout.
- Serveer de aardappel met een frisse salade en de zure room.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top