1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gevulde aardappel met gehakt, witloof en roomkaas vulling

Gevulde aardappel met gehakt, witloof en roomkaas vulling

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-03-2020

Ingrediënten 4 personen


4 grote (pof)aardappelen
4 el roomkaas met kruiden
200 g mager kipgehakt
4 stronkjes witloof
1 ui
150 g gemalen kaas
2 el ketchup
1 el knoflookpoeder
snufje nootmuskaat
1 dl melk
peper en zout


Gevulde aardappel met gehakt, witloof en roomkaas vulling
Gevulde aardappel met gehakt, witloof en roomkaas vulling

Makkelijk en een lekkere ovenschotel 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 220°C.
-Leg de aardappelen in een vuurvaste schaal, maak een insnede en pof ze in 15 minuten op 900 watt in de microgolfoven.
-Verwijder het bittere hart van de witloof, pel de ui en snijd de stronken samen met de ui in fijne stukken. Stoof het witloof samen met de ui in wat boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
-Bak het gehakt aan in een pan.
-Meng het gehakt in een mengkom met de roomkaas, ketchup en knoflookpoeder. Voeg hier het witloof en de ui aan toe en meng goed.
-Haal de aardappelen uit de microgolfoven, laat afkoelen en halveer ze. Hol ze nu volledig uit en vul de op met het gehaktmengsel en strooi er de gemalen kaas over en zet ze voor 10 minuten in de oven.
-Serveer meteen.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top