beigli, maanzaadgebak

  • Hongaars, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-1999

Traditioneler gebak bestaat haast niet. Het wordt geserveerd bij bijna elke gelegenheid. Helaas is maanzaad in nederland moeilijker te krijgen dan in hongarije. Maar bij een Toko kun je altijd wel terecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg: 250 g bloem - 100 g boter - 25 g suiker - snufje zout - 2 eidooiers - beetje melk - 10 g gist. Voor de vulling: 2 el honing - 125 g basterdsuiker - 100 ml melk - 200 g maanzaad - schil van 1 citroen - 2 grote el abrikozenjam.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Iets om het maanzaad mee te malen

Bereidingswijze

Los de gist op in de handwarme melk. Zeef de bloem boven een kom. Voeg snufje zout toe. Kneed de boter met de bloem, voeg de suiker en het eigeel toe. Kneed alles door elkaar. Voeg de melk toe en kneed tot een soepel deeg (je moet het nog wel kunnen oprollen). Laat het een uur op een koele plaats rusten. Maak nu de vulling: Maal de maanzaad zodat er een kleverige massa ontstaat. Kook de maanzaad in de melk met de suiker en honing in een pan. Haal van het vuur en voeg de citroenschil toe. Rol het deeg uit tot een rechthoek, besmeer dit met de maanzaad. Rol de lap voorzichtig op. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei. Prik er met een vork wat gaatjes in. Bak het geheel op 200 graden in een klein halfuurtje bruin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten