Rode curry met kip, sperziebonen en paprika
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Thaise rode curry met kip, sperziebonen en paprika is super snel en makkelijk thuis gemaakt. Serveer de curry met rijst of noedels. Tip: gebruik om de weerstand hoog te houden kurkuma en gember. Dit zijn ingredienten die er niet perse in zouden hoeven. Maar het maakt het gerecht extra lekker en een stuk gezonder.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 el zonnebloemolie1 knoflookteen, fijn gesneden
2 cm verse gember, geraspt
2 cm verse kurkuma, geraspt (optioneel)
1 el kristalsuiker
2 el rode curry pasta
500 ml kokosmelk
4 limoenblaadjes (optioneel)
200 g sperziebonen, schoongemaakt
400 g kip, in blokjes
zout
1 tl paprikapoeder
2 paprika's, in blokjes gesneden
1 el ketjap
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 441,78 kcal |
Koolhydraten | 15,55 g |
Eiwitten | 28,00 g |
Vetten | 29,05 g |
Benodigdheden
hoge pan, koekenpan, snijplank en mesBereidingswijze
1. Bak de knoflook, gember en kurkuma in de zonnebloemolie in een diepe pan op middel hoog vuur.
2. Doe de curry pasta erbij en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
3. Schenk dan de kokosmelk bij de curry pasta en voeg de limoenblaadjes toe. Roer door en proef de saus. Als er geen zout in de curry pasta zit is het lekker om wat groentebouillon toe te voegen.
4. Plaats de deksel op de pan en laat de saus sudderen.
5. Kook ondertussen de rijst of noedels, waar je de curry mee wilt serveren.
6. Doe de sperziebonen bij de curry en laat deze in de currysaus garen.
7. Pak een andere pan en bak hierin de kip met zonnebloemolie, zout en paprikapoeder op hoog vuur. Voeg hieraan toe de paprikablokjes. Voeg de kip en paprika wanneer de kip gaar is samen met de currysaus en boontjes. Roer vervolgens de ketjap door de saus.