1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Enchilada wrap met dirty rice en kip

Enchilada wrap met dirty rice en kip

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2020

Ingrediënten 4 personen


120 g langkorrelige rijst
1 kl gemalen komijn
1 l groentebouillon
1 el olie
1 ui
2 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
1 blik kidneybonen ongeveer 400 g
100 g fijne groene boontjes
1 kleine handvol gehakte koriander
150 g jonge spinazie
1 el verse tijm
1 snufje gerookt paprikapoeder
zout
peper
500 g kippenreepjes
125 g roomkaas
2 el bloem
8 kleine wraps
100 g geraspte oude kaas

kipmarinade:
1,5 el mosterd
1 el geroosterd paprikapoeder
1 el chilipoeder
200 ml room
2 el honing


Enchilada wrap met dirty rice en kip
Enchilada wrap met dirty rice en kip

Overheerlijk gerecht dat je zeker eens moet klaar maken ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak eerst de kipmarinade. Meng de mosterd met het paprika- en chilipoeder, de honing en daarna de room tot een papje.
-Voeg de kippenreepjes toe en meng goed. Laat 4 uur marineren in de koelkast.

-Kook de rijst in de groentebouillon samen met de komijn. Van zodra de bouillon kookt, zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de rijst net gaar is en het grootste gedeelte van het vocht is opgenomen.
-Snijd intussen de ui in ringen, spoel de selder schoon en hak in stukjes. Pers de knoflookteentjes. Spoel de kidneybonen en laat uitlekken.
-Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook , fijne boontjes en bleekselderij. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout, roerbak 6-8 minuten tot de groenten zacht, maar niet gekleurd zijn.
-Voeg de spinazie, kidneybonen, koriander, roomkaas en de rijst toe, kruid nog eens met peper en zout.
Haal de kippenreepjes uit de marinade en strooi er de bloem over, bak ze in een andere pan krokant in wat olijfolie.
-Meng het vlees onder de groenten en rijst en verdeel over de wraps.
-Rol de wraps op en schik ze in een ingevette ovenschotel, strooi er in het midden de kaas over en laat nog even gratineren onder de grill op 180°C.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top