1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bladerdeegwafel met kaas en savooikoolpesto

Bladerdeegwafel met kaas en savooikoolpesto

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2020

Ingrediënten 4 personen


2 rollen bladerdeeg
100 g savooikoolbladeren
handvol peterselie
1 el citroensap
40 g pijnboompitten, geroosterd
1 teentje knoflook
120 g Brie
olijfolie
peper en zout


Verder heb je nodig


Wafelijzer

Bladerdeegwafel met kaas en savooikoolpesto
Bladerdeegwafel met kaas en savooikoolpesto

Een hartige wafel, het klinkt misschien wat vreemd maar, geloof mij , deze bladerdeegwafel met gesmolten kaas en pesto van savooikool is o-ver-heerlijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de harde nerf van de savooikool weg en blancheer de bladeren 5 minuten in licht gezouten water.
-Giet af en doe alles samen met de peterselie, citroensap, pijnboompitten, gepelde look en een flinke scheut olijfolie in een blender. Mix glad en kruid met peper en zout.

-Laat het wafelijzer warm worden.
-Snijd de korsten van de kaas weg en snijd de kaas in dunne plakjes.
-Rol het bladerdeeg open en steek er 8 cirkels van 10 cm diameter uit. Bestrijk 4 bladerdeegrondjes met de savooikoolpesto en beleg met plakjes kaas. Laat een randje deeg van 1 cm vrij en bestrijk dat met water. Leg er een tweede deegrondje bovenop.
-Bak de wafeltjes goudbruin.

Tags

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top