1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Zalm
  6. Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....

Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-03-2020

Ingrediënten 2 personen


2 stukjes verse zalm zonder huid in blokjes ( circa 300 gram)
100 gram champignons in vieren
1/2 rode paprika in dunne reepjes
100 gram prei schoon in halve ringen
1 middelgrote ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
2 teen knoflook in plakjes ( voor de saus)
10 gram sesamzaad in droge koekenpan geroosterd
1 bosui in ringetjes
2 plakken wok noedels


TERIYAKI SAUS

100 ml water - 1 el om een maïzena papje te maken
50 ml sojasaus light ( is minder zout)
2 tl maïzena
2 tl sesamolie
25 gram agavesiroop ( of honing)


Verder heb je nodig


Wok, koekenpan, zeef snijplank en mes


Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....
Snelle Zalm Teriyaki uit de Wok.....

Dit recept is deels gebaseerd op een gerecht van Project Gezond uit het boek  :  " Afvallen met gezond en vooral lekker eten". Alleen wat de saus betreft dan.
Aangezien ik nog zalm had liggen, wat groente zoals, paprika , enkele  champignons en een stukje prei heb ik die in het gerecht verwerkt.
Het resultaat was een smakelijk wokgerecht.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De SAUS

Roer de honing, de sojasaus ,de 2 theelepels sesamolie en de gesneden knoflooktenen en het water doorelkaar.
Doe dit alles in een steelpan en breng op laag vuur langzaam aan de kook. Laat dit enkele minuten tijdens af en toe roeren zachtjes pruttelen.

Haal de stukjes knoflook uit de saus en voeg iets van het maïzena papje toe , laat aan de kook komen en voeg weer wat maïzena papje toe , totdat de juiste dikte voor je saus is bereikt.

Bestrooi de blokjes zalm met peper naar smaak en bak ze in enkele minuten gaar in een scheutje sesamolie.
Zet even apart.

Wok de ui en de knoflook enkele minuten in een scheutje olie naar keuze. Voeg de paprikareepjes, champignons en prei roe en wok totdat voor jou de juiste gaarheid is bereikt.

Kook ondertussen de woknoedels volgens de beschrijving op de verpakking, spoel ze koud, laat ze uitlekken en snij ze wat kleiner.

Zet de warmtebron dan lager en voeg de noedels en ongeveer 3/4 van de saus toe. Warm alles goed door en voeg als laatste de zalmblokjes toe.

Serveer op voorverwarmde borden en bestrooi het gerecht met wat bosui ringetjes en geroosterd sesamzaad.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top