1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Gamba's met maiskolf en chili-sinaassappelboter

Gamba's met maiskolf en chili-sinaassappelboter

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2020

Ingrediënten 2 personen


4maiskolven
1biologische sinaasappel
100 gr zachte boter
chilipoeder naar smaak ( cayenne peper is lekkerder )
zeezout
2 stengels sereh/citroengras is dat
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in grove stukken
12 gamba's ( meer is beter in mijn geval )
½ tl gemberpoeder
mespunt gemalen komijn
1 mespunt venkelzaad
naan/pitta of knapperig stokbrood voor erbij


Verder heb je nodig


Mengkom
wok/braadpan
kookpan

Gamba's met maiskolf en chili-sinaassappelboter

Beeld: ©José van Rielen

Beeld: ©José van Rielen

Mais & gamba , een heel erg lekker lente gerechtje , in de barre tijden van nu werdt ik hier heel erg vrolijk van.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de maiskolven in ruim water met zout in 15 minuten gaar, dan zijn ze nog lekker knapperig. Kook je ze langer, zo'n 25 minuten, dan zijn ze lekker zacht.

Rasp de schil van de sinaasappel boven een kom en voeg de boter, het chilipoeder en zeezout naar smaak toe.

Kneus de serehstengels met een mes en snijd ze in grove stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de sereh en knoflook kort aan. Voeg de gamba's toe en bak ze in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en de specerijen. Serveer de maiskolven met sinaasappelboter

Tags, , , ,

Serveertip

Vervang de sinaasappel bv door grapefruit , mooie tegenhanger van het zoet van de mais en de gamba,s

Bron

Versinspiratie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top