1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Koekjespudding met koffie en chocolade

Koekjespudding met koffie en chocolade

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2020

Ingrediënten 4 personen


800 ml melk
2 eidooiers
1 zakje oploskoffie
100 g fondantchocolade
50 g chocoladedecoratie
60 g suiker
4 Petit Beurres koekjes


Verder heb je nodig


4 ovenschaaltjes

Koekjespudding met koffie en chocolade
Koekjespudding met koffie en chocolade

Super lekker nagerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukken.
2 Smelt de chocolade in 2 el melk (au bain-marie of in de microgolfoven)
3 Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Roer er de chocolade door.
4 Meng de oploskoffie met de rest van de melk en breng aan de kook. Schenk al roerend bij het chocolademengsel. Verdeel over 4 ovenschaaltjes en garneer met een koekje.
5 Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul die met kokendheet water tot de schaaltjes voor de helft onder staan. Zet 30 minuten in de oven.
6 Laat de pudding afkoelen en bestrooi met chocoladeschilfers. Zet 4 uur in de koelkast en serveer.

Tags

Bron

Libelle lekker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top