1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vogelnestjeskrans met driekazensaus

Vogelnestjeskrans met driekazensaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2020

Ingrediënten 4 personen


850 g gemengd gehakt
2 el bladpeterselie (gehakt)
2 el gehakt bieslook
6 eieren (hardgekookt, gepeld)
1 ei
boter

Voor de saus :
2 el boter
3 el bloem
600 ml melk
50 g emmentaler (geraspt)
50 g geraspte mozzarella
50 g gruyère (geraspt)
nootmuskaat
peper en zout


Verder heb je nodig


Bakapapier

Vogelnestjeskrans met driekazensaus
Vogelnestjeskrans met driekazensaus

Een heerlijk budgetvriendelijk gerecht dat in de smaak valt bij het hele gezin. Serveer deze vogelnestjes met puree. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de kruiden door het gehakt en voeg het ei en het paneermeel toe. Verdeel het gehakt in zes gelijke delen en vouw het rond de hardgekookte, gepelde eieren. Leg ze in een kransvorm op een met bakpapier beklede ovenplaat.
2 Leg nog enkele klontjes boter op de vogelnestjes. Zet ze 25 minuten in de oven, of tot het gehakt mooi bruin gebakken is.
3 Maak ondertussen de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje en strooi er de bloem over, roer tot een roux en blus, al roerend met de melk. Laat inkoken tot sausdikte. Voeg er van het vuur de drie kaassoorten aan toe en roer tot een dikke kaassaus. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4 Serveer de vogelnestjes met de kaassaus.

Tags

Bron

Libelle lekker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top